Shocksensor

De Verisure Shocksensor is een uniek, draadloos apparaat dat wordt geïnstalleerd op iedere toegang zoals deuren, ramen of etalages. Zij actieveren een alarmmelding wanneer een van deze beschermde toegangen wordt geopend of gemanipuleerd.

De Shocksensor van ons alarmsysteem kan de indringer detecteren al voordat deze binnen komt. Alleen Verisure biedt je deze shockdetectie met gevoeligheid voor schokken en trillingen in één enkel apparaat. Zo wordt de poging tot inbraak al gedetecteerd voordat er wordt ingebroken.

De Shocksensor wordt snel en eenvoudig geïnstalleerd en bestaat uit twee delen; een wordt geplaatst in het kozijn van de deur of het raam en de andere op de deur of het raam zelf. Tussen beide elementen van de sensor wordt een magnetisch veld gevormd dat, wanneer het wordt onderbroken door de scheiding of trilling van beide onderdelen, het alarm activeert om te waarschuwen voor een mogelijke inbraak en om het beveiligingsprotocol te activeren.

Het manipuleren van sloten of het breken van ruiten zijn de meest gebruikte technieken voor diefstal. Feitelijk komt een op de vijf dieven binnen via de voordeur en 57% komt binnen via een raam. Daarom is het essentieel om deze toegangen te beveiligen en een sensor te hebben die niet alleen de opening detecteert, maar ook de stoten en trillingen die de indringers creëren wanneer ze proberen binnen te komen.

Wanneer een van de openingssensoren een inbraakpoging detecteert, ontstaat er een alarmmelding en ontvangt en verifieert onze meldkamer het signaal. Wij reageren in een gemiddelde tijd van slechts 29 seconden op de alarmmelding en wanneer we constateren dat er een poging tot inbraak plaatsvindt, activeren we het beveiligingsprotocol met kennisgeving aan de politie en een surveillant.

Dankzij deze technologie en ons beveiligingsprotocol minimaliseren we valse meldingen en verbeteren we de detectie van inbraken met 17%. Bovendien is de Shocksensor een handig apparaat om de deuren en ramen van een huis of een bedrijf te controleren. De sensor beschikt over een magnetische indicator die informeert over het openen en sluiten van beveiligde ramen en deuren.

De installatie van de Shocksensor is zeer eenvoudig en draadloos. Je hebt alleen een schroef of dubbelzijdig plakband nodig om het te bevestigen op de te bewaken deur of het te bewaken raam. Bovendien biedt de openingsdetector dankzij de batterij met lange levensduur maandenlange werking, zonder dat hij op een externe voedingsbron hoeft te worden aangesloten.