Veelgestelde vragen

 

 

 

  • Service

Securitas Direct heeft haar eigen meldkamer inhouse. Deze wordt 24/7 bemand en is gecertificeerd door het Ministerie van Justitie. Anders dan bij andere meldkamers werken onze alarmoperatoren alleen met onze techniek en diensten. De operatoren monitoren uw alarmsysteem permanent en nemen onmiddellijk actie wanneer er iets gebeurt. U kunt onze meldkamer altijd telefonisch bereiken op 088- 088 89 99.

Als klant krijgt u een geavanceerd en kwalitatief alarmsysteem dat onze productafdeling intern heeft ontwikkeld en dat volledig op uw woning wordt afgestemd. Een professionele installatie van uw alarmsysteem, 24/7 bewaking van uw alarm door een gecertificeerde meldkamer en gratis interventies van een surveillant zijn standaard inbegrepen. U kunt uw alarmsysteem eenvoudig beheren via My Pages. Bovendien kunt u alle functies op afstand besturen en controleren via de Verisure App. Bij Securitas Direct krijgt u meer dan alleen een alarm, u krijgt er een volledig dienstenpakket erbij.

Uw alarm gaat af omdat één van de onderdelen van uw alarmsysteem beweging, schade of rookontwikkeling detecteert. De VBox, de centrale eenheid van het alarm, stuurt dit signaal onmiddellijk door naar de alarmcentrale. Aan de hand van de beelden die de fotodetector heeft genomen controleert de alarmoperator de oorzaak van het alarm. Hij neemt binnen 30 seconden contact met u op. Indien u niet bereikbaar bent worden uw contactpersonen opgebeld. Afhankelijk van uw keuze wordt de politie op de hoogte gebracht of neemt een waarschuwingscontact of een surveillant van Securitas Direct polshoogte bij uw woning.

Wij zien een vals alarm als een test waaruit blijkt dat uw alarmsysteem van Securitas Direct werkt. Als er een alarmmelding is, neemt de alarmoperator binnen 30 seconden contact met u op. We weten dan hoe het met u is en dat u zich niet in een onveilige situatie bevindt. Indien u niet bereikbaar bent nemen wij contact op met uw contactpersonen. In geval van twijfel sturen we een surveillant ter plaatse.

De installatie van een alarmsysteem duurt ongeveer 2 tot 4 uur. De professionele installateur zal uw alarmsysteem monteren, programmeren en aansluiten op de alarmcentrale van Securitas Direct. Hij test de werking van uw alarmsysteem grondig, net als de verbinding met de meldkamer. U krijgt een volledige uitleg over het alarmsysteem.

Onze meldkamer krijgt onmiddellijk de alarmmelding en stuurt indien nodig een surveillant naar uw woning. Er wordt naar gestreefd om uw woning binnen een half uur te bereiken. Vanwege verkeersdrukte of onvoorziene omstandigheden zijn er echter ook langere aankomsttijden mogelijk.

De surveillant doet een externe controle van uw woning om na te gaan of men probeerde in te breken. Indien hij iets verdachts opmerkt, blijft hij ter plaatse tot de hulpdiensten gearriveerd zijn.

Nee, een professionele surveillant komt ter plaatse om de situatie veilig te maken en uw woning te beschermen tegen eventuele verdere schade. Bij een inbraak of ander onraad zal de surveillant de politie inschakelen.

Ons systeem voldoet aan de geldende normen van graad 2 zonder te voldoen aan het Borg Attest. Hier vindt onze voordelen:

1. Klasse 2 eist volgens de normen geen verbinding met de meldkamer, toch is ons systeem altijd verbonden met een meldkamer.
2. De meldkamer is 24/7 verbonden met uw alarmsysteem door een dubbel communicatiesysteem: GPRS + Internet.
3. Ons systeem biedt de mogelijkheid elke twijfel bij alarm weg te nemen aan de hand van beeldmateriaal, wat een snelle interventie van de politie mogelijk maakt (Borg voorziet dit niet).
4. Bij een alarmsysteem voorzien van fotodetectoren zorgt Securitas voor gratis interventies van surveillanten ter plaatse (Borg stelt dit alleen voor vanaf klasse 4).
5. De centrale (hart en brein van het systeem) wordt steeds geïnstalleerd in een beveiligde zone binnen uw woning (net zoals de eisen van Borg).
6. De alarmen worden steeds opgevolgd door een alarmoperator in tegenstelling tot het notificatiesysteem (SMS) dat Borg voorschrijft. De alarmcentrale is ook herkend en erkend door het Ministerie van Justitie.
7. Onze alarmsystemen zijn eveneens herkend en erkend door de Europese Commissie via het label CE. Dit is de norm die opgelegd is voor alle staten die lid zijn van de Europese Unie.
8. Ons systeem beschikt over een SOS systeem voor noodgevallen. Dit zorgt voor een vlugge en adequate interventie.

 

 

 

  • Product informatie

Dit betekent dat het alarm via radiocommunicatie communiceert met de centrale eenheid (VBox). Kabels zijn niet nodig zodat de componenten van het alarm netjes en discreet worden geplaatst. De verbinding met de alarmcentrale gebeurt via de ingebouwde GSM-module én internet. Zo komen de alarmsignalen altijd aan, zelfs wanneer er geen netwerk is of het internet uitvalt.

Met het nieuwe Verisure Smart hebben we nieuwe alarmfuncties ontwikkeld én is het eenvoudiger om bestaande functies te gebruiken. U kunt uw alarmfuncties nu gemakkelijk instellen op maat van uw behoeften of die van uw gezin. Via de Verisure App kunt u uw veiligheid verhogen en uw verlichting aan laten gaan met de SmartPlug. Met Verisure Smart kan dat nu wanneer iemand een deur/raam met magneetcontact opent of wanneer uw SmartCam beweging detecteert. Ook kunt u de SmartCam alleen foto's laten maken bij beweging wanneer het alarm is ingeschakeld of hem een serie foto's laten maken wanneer het inbraakalarm afgaat. De mogelijkheden en variaties zijn eindeloos.

Verisure Voice werkt aan de hand van de VoiceBox, een draadloze module waarmee Verisure rechtstreeks contact met u kan opnemen op de plaats waar het alarm afgaat. In geval van alarm wordt er een tijdsbestek van 15 minuten geactiveerd waarin Verisure ter plaatse kan inbellen. Deze oproep wordt aangekondigd met een inbeltoon. Onze operatoren stellen zichzelf vervolgens voor om zo in contact te treden met iemand ter plaatse of om te luisteren wanneer niemand zichzelf bekend maakt. Op basis hiervan neemt de operator de nodige actie, zoals een surveillant sturen of contact opnemen met de politie/hulpdiensten/brandweer.

Met het nieuwe Verisure Smart hebben we nieuwe alarmfuncties ontwikkeld én is het eenvoudiger om bestaande functies te gebruiken. U kunt uw alarmfuncties nu gemakkelijk instellen op maat van uw behoeften of die van uw gezin. Via de Verisure App kunt u uw veiligheid verhogen en uw verlichting aan laten gaan met de SmartPlug. Met Verisure Smart kan dat nu wanneer iemand een deur/raam met magneetcontact opent of wanneer uw SmartCam beweging detecteert. Ook kunt u de SmartCam alleen foto's laten maken bij beweging wanneer het alarm is ingeschakeld of hem een serie foto's laten maken wanneer het inbraakalarm afgaat. De mogelijkheden en variaties zijn eindeloos.

U kunt eenvoudig een verloren StarKey blokkeren via My Pages en gemakkelijk een nieuwe toevoegen.

Dit doet u heel eenvoudig via My Pages. U kunt daar ook StarKeys toevoegen. Elke StarKey heeft een unieke identiteit en kunt u toewijzen aan een specifieke gebruiker.

Het is wettelijk verplicht om uw alarmsysteem jaarlijks te laten onderhouden. Alleen dan blijft uw systeem efficiënt en betrouwbaar werken. Met ons onderhoudscontract zorgen onze monteurs voor het jaarlijkse onderhoud.

Het bedieningspaneel van het alarmsysteem van Securitas Direct is uitgerust met een persoonlijk veiligheidsalarm. Wanneer u de twee SOS-knoppen op het bedieningspaneel indrukt, ontvangt een alarmoperator direct een noodmelding en belt hij u op. Ook via de NightControl kunt u onmiddellijk hulp oproepen en zelfs een bericht van 15 seconden inspreken.

Ja, via de technische klantenservice is het mogelijk om de instelling van de melders aan te passen waardoor bijvoorbeeld een langere of kortere in/uitlooptijd geprogrammeerd wordt.

Ja, de in/uitlooptijd kan variëren tussen 1 seconde en 25 seconden. Dit kan gewijzigd worden door de technische klantenservice. Uit beveiligingsoogpunt is een zo kort mogelijke inlooptijd het beste.

Wij geven alleen foto’s vrij op aanvraag van de politie of een verzekeringsinstantie. Deze aanvraag dient vergezeld te zijn van een Proces-verbaal.

Op de VBox Pro kunnen 63 draadloze componenten worden aangesloten.

Ja, u kunt de gevoeligheid van de detectoren zo instellen dat huisdieren tot 35 kg zich probleemloos in huis kunnen bewegen wanneer het alarm geactiveerd is. U kunt het geluid van de sirene ook stiller instellen zodat uw huisdier er geen last van heeft.

De SmartPlug wordt aangesloten op de VBox of VBox Mini in uw alarmsysteem en communiceert draadloos. U stelt hem in en bestuurt hem via My Pages of via de Verisure App. De meeste elektrische apparaten met een vermogen tot 2300 W kunt u aansluiten en besturen via de SmartPlug.

Met de SmartPlug kunt u de verlichting en andere elektronische apparaten besturen en programmeren. U kunt bv. apparaten in stand-by modus uitschakelen, waar u ook bent. Onze rookmelders hebben een ingebouwde thermometer zodat u de temperatuur in huis kunt aflezen via de Verisure App. Met meerdere rookmelders kunt u ook temperatuurschillen tussen verschillende kamers meten. De sirene beschikt ook over een ingebouwde thermometer om de temperatuur te controleren.

Steeds meer producten en diensten voor het huis werken via een breedbandverbinding zodat u deze op afstand, bv. via uw smartphone, kunt controleren en bedienen. Dankzij ons duurzaam platform en onze samenwerking met toegewijde professionele specialisten kunnen wij een uniek assortiment producten en diensten aanbieden voor alarmsystemen en voor het slimme huis. Wij bieden verschillende diensten aan: inbraak, brand, energie, klimaat en persoonlijk veiligheidsalarm. Wij voegen voortdurend nieuwe slimme functies toe om uw dagelijks leven eenvoudiger en comfortabeler te maken.

Als u thuis bent en er ontstaat rook, geven de rookmelders een alarmsignaal maar bovendien spreken ze. Een stem die u samen met een alarmsignaal waarschuwt trekt meer uw aandacht dan alleen een alarmsignaal. De rookmelders kunnen bovendien aan elkaar worden gekoppeld. Een detector in een kamer waar brand uitbreekt, zegt "Alarm! Brand". De tweede detector zegt "Alarm! Brand in de andere kamer!"

Wij raden één rookmelder per kamer aan, ten minste één per verdieping.

Securitas Direct biedt u een geavanceerd brandalarmsysteem met in serie geschakelde rookmelders. Zij waarschuwen u voor brand via een gesproken bericht én een alarmsignaal. Ze zijn verbonden met onze meldkamer en melden u per sms wanneer rook wordt gedetecteerd. Indien ten minste twee rookmelders rook rapporteren, kunnen onze alarmoperatoren meteen actie ondernemen, ook als er niemand thuis is. De rookmelders zijn bovendien gekoppeld aan onze fotodetectoren, die foto's sturen naar onze alarmcentrale in geval van rookontwikkeling. Beeldverificatie van de oorzaak van het alarm is een extra instrument voor de operator om snel de juiste maatregelen te nemen. Werken de rookmelders ook als het alarmsysteem niet is ingeschakeld? De rookmelders zijn 24 uur per dag actief, ook als uw alarmsysteem niet is inschakeld.

Nee, dit is niet mogelijk omdat elk alarmsysteem specifiek gecodeerd wordt. De gebruikte componenten werken uitsluitend met uw VBox en niet met een andere. Uw alarmsysteem zal dan ook niet gestoord worden door dat van uw buurman of door andere draadloze signalen.

In het vrije veld kunnen de zenders in het bedieningspaneel en/of de detectoren 100 meter overbruggen. In huis treedt sterke demping op door dikke muren of muren waarin veel metaal is verwerkt. Normale woonhuizen en villa’s vormen in principe geen probleem. Binnenhuis is er een goed bereik van 20 meter tussen de VBox en het bedieningspaneel.

Wanneer de stroom uitvalt gaat de VBox 24 uur mee.

Ja, in de Vbox, het hart en brein van uw alarmsysteem bevindt zich een batterij. Deze neemt de stroomtoevoer over. De accu gaat bij normaal gebruik 24u mee.

Ja, u kunt de gevoeligheid van de detectoren zo instellen dat huisdieren tot 35 kg zich probleemloos in huis kunnen bewegen wanneer het alarm geactiveerd is. U kunt het geluid van de sirene ook stiller instellen zodat uw huisdier er geen last van heeft.

Een magneetcontact wordt geplaatst op ramen en deuren en detecteert of deze worden geopend. Het aantal magneetcontacten hangt dus af van het aantal ramen en deuren waarlangs een inbreker uw woning kan binnendringen. Onze beveiligingsadviseurs geven u graag advies.

U kunt het alarm altijd activeren in de delen van het huis die u niet gebruikt. Dit doet u heel eenvoudig via het bedieningspaneel. U kunt het alarm ook zo instellen dat kleine huisdieren zich vrij in huis kunnen bewegen als het alarm geactiveerd is.

Gedeeltelijke beveiliging betekent dat u bepaalde delen van uw alarmsysteem kunt activeren. Meestal gaat het om een aantal deur- en raammagneten aan de buiten- en balkondeuren op het begane grond, die u kunt activeren terwijl u zelf thuis bent. Zo hebt u een beveiligde “zone” om u heen. Hierdoor kunt u dag en nacht gerust zijn.

Als het alarm afgaat, wordt de fotodetector geactiveerd en wordt er een reeks beelden doorgestuurd naar de meldkamer. De operator kan zo nagaan of het nodig is om onmiddellijk een surveillant langs te sturen, de hulpdiensten te waarschuwen of dat er sprake is van een vals alarm. De fotodetector maakt alleen beelden wanneer het alarm afgaat. Zo is uw privacy in huis optimaal beschermd.

 

 

 

  • My Pages & Verisure App

Als klant van Securitas Direct heeft u toegang tot My Pages. Dit is uw persoonlijke website, een besturingspaneel waarmee u een groot deel van uw alarmsysteem zelf kunt regelen. U kunt een groot aantal functies van het alarmsysteem controleren en instellen, alarmdiensten activeren en informatie opvragen over nieuwe aanbiedingen en campagnes.

www.verisure.nl/mypages

Gebruik de link die u heeft ontvangen in de e-mail van My Pages op de dag van installatie.

De Verisure App werkt op iOS (Apple iPhone, iPad en iPod touch vanaf 6.0 of hoger), Android toestellen (vanaf versie 2.1 en hoger) en Windows Phone toestellen (vanaf versie 8 en hoger).

De juiste App heet “Verisure”. U zult naast deze ook “My Verisure” of “My Cam” terugvinden. Deze zijn echter niet correct. De enige juiste bruikbare in Nederland heet “Verisure”.

De temperatuur wordt elke 6 uur gemeten. Het kan dus zijn dat u even moet wachten op de juiste temperatuur.

 

 

 

  • Administratie

Het is belangrijk om de gegevens van uw contactpersonen regelmatig te controleren en up to date te houden. Zo zijn zij in het geval van een alarmmelding altijd bereikbaar tijdens uw afwezigheid. Mochten uw contactpersonen tegelijk met u op vakantie zijn, geef dit dan tijdig aan ons door. U kunt direct een tijdelijke contactpersoon opgeven die we bij een alarm in uw vakantieperiode waarschuwen. U kunt uw contactpersonen gemakkelijk aanpassen in My Pages.

We streven er naar om alle wijzigingen zo snel mogelijk te verwerken. Houd steeds rekening met een verwerkingstijd van één week.

De opzegtermijn bedraagt 1 maand voor het verstrijken van de overeengekomen contractduur. Hierna wordt de overeenkomst steeds stilzwijgend met een jaar verlengd. Het opzeggen van de overeenkomst moet per aangetekend schrijven gebeuren. De looptijd van het contract begint op de dag van oplevering van uw alarmsysteem. Die is dus bepalend voor de opzegtermijn.

Ja, als u op vakantie gaat dan horen wij dat graag van u. U kunt dit doorgeven aan care@verisure.nl Als er dan een alarm afgaat weten de alarmoperatoren direct dat het niet nodig is contact met u op te nemen. Zij zullen dan direct uw contactpersonen bellen en eventueel de opvolger. Hierdoor gaat er geen onnodige tijd verloren.

Ja, het alarmsysteem van Securitas Direct is draadloos en daardoor eenvoudig mee te verhuizen. Het is ook mogelijk om uw oude systeem achter te laten en een nieuw systeem in uw nieuwe woning te plaatsen. Wij nemen graag de mogelijkheden met u door.

Alle componenten van het alarmsysteem zijn beveiligd tegen sabotage. Dit betekent dat de meldkamer een alarmmelding krijgt wanneer u als klant een component verwijdert. Als u een component moet losmaken, is het dus belangrijk dat u eerst de klantenservice belt om dit door te geven en om instructies te vragen. U moet uw identificatiecode doorgeven aan de operator. Die maakt dan op zijn beurt een onderhoudsafspraak met een partner uit de buurt die het component dan opnieuw komt installeren. Dit is nodig om zeker te zijn dat het alarmsysteem goed blijft functioneren. Voor dit onderhoud rekent onze partner voorrijkosten en eventueel arbeidsloon.

 

 

 

 

 

 

  • Facturatie

De eerste factuur bevat de installatie en het eerste maandbedrag. Daarnaast betaalt u altijd vooruit. Om alle betalingen synchroon te laten verlopen kan het zijn dat u een aantal dagen van de maand waarin de installatie heeft plaatsgevonden nog dient te betalen. Dit is een éénmalig gegeven.

U kunt met al uw vragen terecht bij onze klantenservice. Stuur een mail naar care@verisure.nl en vermeld duidelijk uw gegevens met factuurnummer/betalingsreferentie.

Dit klopt. U kunt op uw rekeningafschrift zien wat de betalingsreferentie is. Mocht u toch een factuur willen ontvangen, mail dan naar care@verisure.nl (vermeld duidelijk uw gegevens met installatienummer).

 

 

 

  • Acties

Het enige wat u hoeft te doen is uw contactgegevens en die van de persoon die u aanbrengt doorgeven. Wij maken een afspraak met deze persoon. Ga hiervoor naar www.verisure.nl/tip

Zodra bij uzelf de eerste betaling is uitgevoerd, en ons bezoek bij de referentie die u aanbracht heeft geresulteerd in het installeren van een alarmsysteem, waarvoor wij ook de eerste betaling correct hebben ontvangen, ontvangt u de twee maanden gratis abonnement van ons.

 

 

 

  • Klachten

Wij hechten veel waarde aan uw mening. Elke klacht is voor Securitas Direct het signaal dat we iets beter kunnen doen. Laat het ons weten via care@verisure.nl of via 088 088 89 99. Wij zorgen voor een zeer snelle behandeling van uw klacht.

 

 

 

  • Werken bij Verisure

Team Verisure is gespecialiseerd in de verkoop en installatie van alarmsystemen van Securitas Direct. De community bestaat uit mensen die een interesse in persoonlijke ontwikkeling delen en die meer over verkoop willen leren. We werken samen, helpen elkaar en leren van elkaar. De verkoopmedewerkers zijn onderverdeeld in teams. Elk team heeft een teamleider die verantwoordelijk is voor de resultaten, bezetting en coaching. Vertegenwoordigers zijn verantwoordelijk voor zowel de verkoop als de installatie.

Kijk op de 'Werken bij Verisure' pagina of stuur een e-mail met uw motivatiebrief en cv naar talent@verisure.nl