Hoe uw huisdieren te beschermen als u niet thuis bent

Vrijblijvend advies op maat?

Niet iedereen staat er bij stil, maar huisdieren beleven thuis veel eenzame uren als hun baasjes naar werk of school zijn.

Breda, 1 oktober 2015 - Volgens cijfers van Euromonitor telt Nederland 2,6 miljoen katten en 1,5 miljoen honden, en een groot aantal van hen staat er alleen voor bij een noodsituatie als brand of inbraak. Speciaal voor Werelddierendag op 4 oktober 2015 informeert Verisure Securitas Direct, de Europese leider in professioneel gemonitorde alarmsystemen, huisdiereigenaren over deze risico’s. En over de maatregelen die zij kunnen nemen om hun dieren te beschermen als ze alleen thuis zijn.


De omgeving waarin huisdieren leven verschilt per geval. De meeste honden en katten hebben echter één ding gemeen: ze zijn hulpeloos in het geval van brand, overstroming of het vrijkomen van rookgassen. Gelukkig is er een effectief alarmsysteem beschikbaar dat baasjes als ze van huis zijn de mogelijkheid geeft hun huisdieren te monitoren via hun smartphone dankzij real-time alerts en fotocamerabewaking. Het huis wordt daarnaast 24 uur per dag door dit modern alarmsysteem gemonitord door een alarm operator.


Hieronder een aantal waardevolle tips voor iedereen die zijn huisdieren graag veilig alleen thuis achterlaat, en wat te doen in geval van nood:


- Laat huisdieren altijd achter in de buurt van een uitgang als ze alleen thuis zijn, op een plek waar de brandweer ze gemakkelijk kan vinden. Laat jonge huisdieren zoals kittens en puppy’s comfortabel achter in een grote doos, waar ze niet op elektriciteitsdraden kunnen kauwen of voor ander brandgevaar kunnen zorgen als er niemand anders thuis is.


- Wees alert op brandgevaren waar u niet eerder aan dacht. Huisdieren gaan graag op onderzoek uit, en worden snel aangetrokken door voedsel dat op het fornuis staat te pruttelen. Het is allerminst ongebruikelijk dat huisbranden worden veroorzaakt door huisdieren.


- Organiseer uw woning veilig door kritisch te zijn op risico’s zoals een ovenknop die makkelijk in te drukken is, losse kabels en andere mogelijke gevaren.


- Het voordeel van een professioneel gemonitord alarmsysteem, met aanpassingen voor huisdieren, is dat er altijd iemand is die een oogje in het zeil houdt op het moment dat er brand uitbreekt, bij waterlekkages of bij inbraken. Doordat de camera’s van het systeem onmiddellijk foto’s nemen op het moment dat het alarm afgaat, heeft de alarmcentrale meteen de informatie om juist te handelen in het geval van bijvoorbeeld rookontwikkeling. Camera’s besparen kostbare tijd, vooral bij brand en rook.


- Met een professioneel gemonitord alarmsysteem ontvangt u een bericht op het moment dat een gezinslid thuiskomt en uw huisdieren dus niet langer alleen thuis zijn, maar ook op het moment dat er iets gebeurt.


Houd het volgende in gedachte in het geval van brand of rook:


  • - Neem onmiddellijk contact op met een dierenarts als een huisdier verwondingen oploopt. Houd open wonden schoon en houd een vochtige doek tegen de wond tot u bij een dierenarts bent.

  • - De rook en hitte die afkomstig zijn van brand kunnen grote schade veroorzaken aan de luchtwegen van huisdieren. De gevolgen van deze schade zijn lang niet altijd zichtbaar vanaf de buitenkant. Neem daarom altijd contact op met een dierenarts als een huisdier sneller ademt dan normaal, onregelmatig ademhaalt, rare geluiden maakt, een buikademhaling heeft of veel hoest. Het is daarbij belangrijk om op te tekenen dat sommige van deze symptomen pas een aantal dagen na blootstelling aan hitte of rook optreden. Ook dan is het vanzelfsprekend om contact op te nemen met een dierenarts.

1 oktober 2015

Of bel 0800 - 365 0 365

Overzicht

Verkoop en informatie alarmsysteem:

0800-365 0 365 | sales@verisure.nl

Klantenservice en meldkamer:

088-088 89 99 | care@verisure.nl

Verisure FAQ

Verisure is de nieuwe naam van Securitas Direct's huisalarm. Dankzij ons veilige op de toekomst gerichte platform en onze samenwerking met toegewijde professionele specialisten kunnen wij een unieke reeks producten en diensten op het gebied van alarmsystemen en domotica - het slimme huis - aanbieden. Aansluiting op onze eigen meldkamer met permanente bewaking, gratis controle ter plaatse door onze beveiligingsmedewerkers en professionele installatie zijn de basiskenmerken van onze dienstverlening.

Steeds meer producten en diensten voor het huis werken via een breedband-verbinding zodat u deze op afstand, bijvoorbeeld via uw mobiele telefoon, kunt controleren en bedienen. Dankzij ons veilige op de toekomst gerichte platform en onze samenwerking met toegewijde professionele specialisten kunnen wij een unieke reeks producten en diensten op het gebied van alarmsystemen en domotica aanbieden. Wij bieden abonnementen aan op het gebied van inbraak, brand, energie, klimaat en SOS. Wij voegen voortdurend nieuwe slimme functies toe om uw dagelijkse leven eenvoudiger en aangenamer te maken.

Verisure Online

Delen

Erkend

Erkenning ministerie van Veiligheid en Justitie: PAC 118

Partner van Maak het inbrekers niet te makkelijk (Ministerie van Veiligheid en Justitie)
Lid met certificaat van VEBON
Erkenning Ministerie van Veiligheid en Justitie: PAC 118