Verisure – Securitas Direct introduceert Water Detector

Vrijblijvend advies op maat?

Consumenten en verzekeraars besparen tientallen miljoenen euro’s door snelle opsporing van waterlekken in huis

Vught, 19 januari 2016 Verisure – Securitas Direct introduceert de Water Detector , een slim toestel dat waterlekken opspoort en de gebruiker hiervan op de hoogte brengt via de Verisure App. Op die manier kan de gebruiker meteen actie ondernemen en waterschade voorkomen. Consumenten en verzekeraars kunnen zo miljoenen euro’s besparen.

 

Consumenten en verzekeraars spenderen elk jaar tientallen miljoenen euro’s aan kosten ten gevolge van waterschade. Overstroming, storm en hevige neerslag vormen niet de enige gevaren voor huiseigenaren. Kleine, onontdekte waterlekken in de keuken of de kelder leiden vaak tot ernstige schimmelproblemen als ze niet op tijd worden opgemerkt.

 

De Water Detector die Verisure – Securitas Direct ontwikkelde, wordt geplaatst op plekken met een hoog risico op lekkage. In de keuken betekent dit onder meer onder het aanrecht of onder de vaatwasmachine. Kelders zijn ook gevoelig voor lekken. Hier bestaat niet alleen een risico op overstroming, maar in veel gevallen bevinden zich hier ook de meterkast en aansluitingen voor water en vloerverwarming.

 

“We verwachten veel van de Water Detector als onderdeel van ons serviceplatform voor de connected en beveiligde smart home. Het apparaat maakt een groot verschil en vermindert het aantal problemen die ontstaan door waterschade in huizen aanzienlijk”, zegt Christophe Lemaitre, Marketing Director van Verisure – Securitas Direct. “De detector plaats je het best op plekken waar je zelden de kans krijgt om te kijken. Het is vaak daar, waar waterschade ontstaat. Wat begint als een kleine lekkage, kan uiteindelijk leiden tot veel schade als je het niet op tijd detecteert. We geloven dat we de meest ernstige waterschade in huizen met de detector kunnen voorkomen. Het is een echte hulp voor consumenten en goed nieuws voor de verzekeringsbranche.”

 

De slimme Water Detector kan ook nuttig zijn voor eigenaars van een tweede woning, die vaak maanden achter elkaar leegstaat.

 

Hoe werkt de Water Detector?

De gebruiker plaatst de Water Detector in risicovolle ruimtes. Elke detector is uitgerust met drie pinnen en een watergevoelige draad die zelfs de kleinste hoeveelheid water kan detecteren. Van een lek van de wasmachine tot een plotselinge stijging van het waterpeil in de kelder.

 

Als de detector water ontdekt, zendt hij direct een alert naar de gebruiker via de Verisure App. De notificatie gaat op hetzelfde moment ook naar een professionele alarmcentrale die de klant kan bellen als de huiseigenaar op vakantie is of om een andere reden niet thuis is. De Water Detector is beschikbaar voor Verisure – Securitas Direct-klanten voor 79 euro per stuk. Voor de lancering biedt Verisure – Securitas Direct een duo pack aan van twee detectoren voor 129 euro.

 

Veelvoorkomende risicogebieden

 

  • 1) Keuken
  • Loopt een hoog risico en is de belangrijkste ruimte in huis om te beschermen met de Water Detector. Dertig procent van alle waterschade in huis vindt plaats in de keuken. Het risico op schade is de laatste tien jaar gestegen vanwege een toename van het aantal keukenapparaten dat is aangesloten op de watertoevoer.
  • 2) De plekken waar leidingen binnenkomen
  • Moderne huizen hebben vaak een kast of een specifieke plek waar de meeste waterleidingen en verwarmingsbuizen op zijn aangesloten. Dit is een plek met een hoog risico op lekkage. Plaats de detector in deze kast of op deze plek, maar vermijdt daarbij plaatsing op geleidende metalen ondergronden. Check daarnaast of de detector wel bereik heeft en dus signalen ontvangt.
  1. 3) Verwarmingsapparaten die water gebruiken
  • De detector is nuttig voor het opsporen van lekkage, vooral als een verwarmingsapparaat – denk aan een boiler of warmtepomp – zich in een ruimte bevindt zonder waterbestendige vloer of afvoer. De grote hoeveelheid water die zit opgeslagen in een boiler, maakt het in ieder geval belangrijk om op te passen voor elk soort lekkage, in welke conditie de vloer ook verkeert.

19 januari 2016

Of bel 0800 - 365 0 365

Overzicht

Verkoop en informatie alarmsysteem:

0800-365 0 365 | sales@verisure.nl

Klantenservice en meldkamer:

088-088 89 99 | care@verisure.nl

Verisure FAQ

Verisure is de nieuwe naam van Securitas Direct's huisalarm. Dankzij ons veilige op de toekomst gerichte platform en onze samenwerking met toegewijde professionele specialisten kunnen wij een unieke reeks producten en diensten op het gebied van alarmsystemen en domotica - het slimme huis - aanbieden. Aansluiting op onze eigen meldkamer met permanente bewaking, gratis controle ter plaatse door onze beveiligingsmedewerkers en professionele installatie zijn de basiskenmerken van onze dienstverlening.

Steeds meer producten en diensten voor het huis werken via een breedband-verbinding zodat u deze op afstand, bijvoorbeeld via uw mobiele telefoon, kunt controleren en bedienen. Dankzij ons veilige op de toekomst gerichte platform en onze samenwerking met toegewijde professionele specialisten kunnen wij een unieke reeks producten en diensten op het gebied van alarmsystemen en domotica aanbieden. Wij bieden abonnementen aan op het gebied van inbraak, brand, energie, klimaat en SOS. Wij voegen voortdurend nieuwe slimme functies toe om uw dagelijkse leven eenvoudiger en aangenamer te maken.

Verisure Online

Delen

Erkend

Erkenning ministerie van Veiligheid en Justitie: PAC 118

Partner van Maak het inbrekers niet te makkelijk (Ministerie van Veiligheid en Justitie)
Lid met certificaat van VEBON
Erkenning Ministerie van Veiligheid en Justitie: PAC 118