Wat is een sirene?

Een sirene is een afschrikmiddel dat een luide waarschuwing geeft wanneer er een alarmmelding van een mogelijke inbraak optreedt. Het doel is enerzijds om de mogelijke dief af te schrikken en anderzijds om de eigenaren van het getroffen huis of bedrijf te waarschuwen. Hoe wordt de sirene van het alarmsysteem geactiveerd:

  1. Eén van de sensoren van het beveiligingssysteem detecteert een mogelijke inbraak en stuurt de waarschuwing naar het bedieningspaneel van het alarm.
  2. Het bedieningspaneel activeert de hoorbare waarschuwing van de sirene en stuurt de alarmmelding naar de meldkamer.
  3. Een operator is verantwoordelijk voor het verifiëren van wat er is gebeurd en activeert, indien nodig, het beveiligingsprotocol met melding aan politie, surveillant, brandweer of ambulance.

Eén van de hoofddoelen van het alarmsysteem voor woning en bedrijf is om potentiële indringers of dieven af te schrikken, zodat er geen poging tot diefstal plaatsvindt. Daarom is het erg belangrijk om te beschikken over een aangesloten beveiligingsinstallatie en om preventieborden op te hangen die zichtbaar zijn vanaf de buitenkant van de woning of het pand, omdat indringers het betreden van beschermde gebouwen vermijden.

Sirene Verisure

De Sirene werkt onafhankelijk van de Keypad. Wanneer de Keypad bij een alarm wordt gesaboteerd, blijft de Sirene nog werken. Een zeer effectief apparaat bij het afstoten van een indringer die de woning of het bedrijf is binnengekomen. Wanneer een Fotodetector of een Shocksensor de mogelijke inbraak opmerkt, wordt onmiddellijk een waarschuwing verzonden via het bedieningspaneel en wordt de krachtige akoestische en lichtgevende waarschuwing van de Sirene geactiveerd, zodat de dief weet dat hij is gedetecteerd en direct vlucht.

Als hij daarentegen probeert de oorsprong van de Sirene te saboteren, vindt hij de onafhankelijke sirene en niet de Keypad, het element dat communiceert met onze meldkamer en dat verantwoordelijk is voor het verzenden van de inbraakwaarschuwing. Hierom beschermt de onafhankelijke sirene ook het centrale element van het systeem: de Keypad.

Ten slotte moet worden opgemerkt dat de Sirene met hoog vermogen ook de meest effectieve manier is om mensen die zich in het getroffen huis of bedrijf bevinden snel te waarschuwen wanneer het alarm afgaat. Op deze manier weten ze meteen dat er een alarm is geactiveerd en kunnen ze, indien nodig, naar een veilige plaats gaan.

 

Kies nu voor de beste beveiliging voor jouw huis of bedrijf tot 40% korting* Start jouw offerte
Kies nu voor de beste beveiliging voor jouw woning of bedrijf