Verisure
Hulp en advies

Veiligheidstips

Beveiliging voor jouw bedrijf Controleer op zwakke punten van je bedrijf
Verisure - Zwakke punten

Controleer je bedrijf of huis eens op eventuele zwakke punten zoals: sloten, deur- en raamvergrendelingen, kozijnen en deurposten. Sloten kunnen een zwak punt worden in de beveiliging. Bij overmatig gebruik slijten ze en indringers weten dat. Het is essentieel om ze periodiek te controleren en te vernieuwen, zodat ze in optimale staat zijn.

Beveiliging voor jouw huis Laat iemand op je huis passen op het moment van een uitvaart
Verisure - Uitvaart

Inbrekers houden soms rouwadvertenties in de gaten om te controleren of je wel of niet thuis bent. Zorg ervoor dat er iemand op jouw huis kan passen als je naar een begrafenis/crematie gaat.

Persoonlijke beveilinging Wat als je een indringer betrapt?
Verisure - Indringer

Als je een indringer betrapt, ga dan niet in zijn weg staan. Kijk goed naar de uiterlijke kenmerken en schrijf dit op. Dit is ook gelijk handig voor de politie.

Persoonlijke beveilinging Wantrouw met gezond verstand
Verisure - Persoonlijke informatie

Pas op met telefonische enquêtes (met vragen over vakanties) en geef nooit zomaar je persoonlijke gegevens aan iemand die je niet kent. Pas ook op voor mensen die je toilet willen gebruiken.

Persoonlijke beveilinging Ken de mensen in jouw wijk of buurt
Verisure - Buurtapp

Word lid van een WhatsApp-buurtpreventiegroep en houd contact met de buren en mensen in de wijk. Meld bijzonder gedrag in de buurt of straat in de app.

Persoonlijke beveilinging Voorkom dat dieven je in de gaten houden en je gewoontes ontdekken
Dieven - Verisure

Let op of je vaak dezelfde onbekende auto’s of mensen in je straat of wijk ziet. Varieer met je aankomst- en vertrektijden van huis.
 

Beveiliging voor jouw bedrijf Het beveiligingssysteem mag alleen door bevoegde personen worden gebruikt
bevoegde personen - Verisure

Alleen vertrouwde personen mogen toegang hebben tot het alarmsysteem. Er moet verantwoordelijk met het systeem omgegaan worden, het gaat tenslotte over de beveiliging van jouw bedrijf. Kies de personen aan wie je deze taak toevertrouwt met zorg.
 

Beveiliging voor jouw bedrijf Controleer en vernieuw de deur- en raamvergrendelingen regelmatig
Controleer en vernieuw de deur- en raamvergrendelingen regelmatig

Sloten kunnen een zwak punt worden in de beveiliging van je huis of bedrijf. Bij overmatig gebruik slijten ze en indringers weten dat. Het is essentieel om ze periodiek te controleren en te vernieuwen, zodat ze in optimale staat zijn.
 

Persoonlijke beveilinging Blijf wakker en alert wanneer je met het openbaar vervoer reist
Openbaar vervoer - Verisure

Om ervoor te zorgen dat niemand je spullen kan stelen in het openbaar vervoer, is het belangrijk om wakker en alert te blijven. Daarnaast is het handig om te weten waar de nooduitgangen te zijn in geval van nood.

Beveiliging voor jouw huis Bespreek je vakantieplannen niet openbaar op social media
vakantieplannen

Tegenwoordig delen we alles online en op social media. Verisure raadt echter af om vakantieplannen of lange afwezigheid te delen op die media. Dit kan een stimulans voor potentiële indringers zijn. 

Persoonlijke beveilinging Bescherm stekkers, kabels of verwarmingsapparaten zoals het hoort
Stekkers Verisure

Gebruik gecertificeerde stopcontacten. Bevestig draden niet met plakband of andere kleefstof die de stroom niet isoleert. Daarnaast moeten elektrische radiatoren buiten het bereik van kinderen worden gehouden.

Persoonlijke beveilinging Leer je kinderen om te gaan met vreemden
Kinderen - Verisure

Leer je kinderen hoe ze in geval van nood om hulp kunnen vragen, dat ze niet de deur mogen openen voor vreemden en dat ze geen privé-informatie geven als ze aan de telefoon zijn met iemand die ze niet kennen.

Beveiliging voor jouw huis Beheer je alarmsysteem vanaf het bedieningspaneel
Bedieningspaneel

Het bedieningspaneel is het centrale element van het Verisure alarm. Via dit systeem kun je contact opnemen met de meldkamer, noodhulp aanvragen en de beveiliging van je huis of bedrijf regelen.

Beveiliging voor jouw huis Bewaar geen objecten of documenten van hoge waarde thuis:
veilige sieraden

Probeer geen grote hoeveelheden geld, waardevolle voorwerpen of documenten in huis te bewaren. Als dit niet anders kan, gebruik dan een kluis en haal de producten uit het zicht. Ook is het handig om serienummers van apparaten op te schrijven of er foto’s van te maken. Zo kan de politie makkelijk achterhalen of het om jouw (gestolen) voorwerp gaat.

Beveiliging voor jouw huis Sluit altijd met een sleutel en verstop deze niet in de buurt van het huis
Sleutels - Verisure

Het is belangrijk dat je deuren op slot draait, ook als je maar even weg bent of in een andere ruimte in huis bent. Verstop ook nooit als redmiddel een extra sleutel in de buurt van je huis. Hier kijken indringers als eerst en zo maak je het erg gemakkelijk voor ze.

Beveiliging voor jouw huis Houd deuren en ramen volledig gesloten
 Veilige vensters

Sluit alle deuren en ramen van je huis goed af wanneer je niet thuis bent. Vergeet de kleine raampjes in wc’s en garages niet. Het moet zo moeilijk mogelijk zijn voor indringers om je huis te betreden. Je kunt eventueel ramen met een knip, die op slot kan, op een kier zetten.

Persoonlijke beveilinging Houd elektrische apparaten uit de buurt van vochtige of natte plaatsen
Elektrische apparaten - Verisure

Sluit geen kachels of elektrische apparaten aan in de badkamer die gemakkelijk nat kunnen worden, zoals in de buurt van het bad of de douche. Sluit ook nooit een elektrisch apparaat aan dat nat is geworden.

Beveiliging voor jouw bedrijf Zorg voor goed verlichte binnen- en buitenruimtes van je huis en bedrijf
Verlicht de binnen- en buitenruimtes van je huis en bedrijf

Voldoende verlichting is een gemakkelijk hulpmiddel om indringers af te schrikken, zowel binnen als buiten. Zorg ervoor dat ramen, deuren en buitenterreinen 's nachts niet donker zijn.

Beveiliging voor jouw bedrijf Bewaar zo min mogelijk geld in kassa's
Kassa's - Verisure

Kassa's zijn het belangrijkste doelwit van indringers. Haal de kassalade(s) leeg en zet deze op de toonbank om aan te tonen dat er geen geld in zit.
Probeer daarnaast te vermijden om onnodig veel geld in huis te hebben of schaf een kluis aan. Het is de beste manier om een overval te vermijden.

Beveiliging voor jouw bedrijf Blijf altijd alert tijdens het openen of sluiten van het bedrijf
Alert

Het openen en sluiten van jouw bedrijf zijn het meest gevoelig voor inbraken. Over het algemeen is het dé aangewezen tijd voor indringers. Zorg ervoor dat ze niet zien waar je geld vandaan komt of naartoe gaat (kluis) en verzeker je er bij het openen en sluiten van dat er niets vreemds gebeurt in de omgeving.

Beveiliging voor jouw huis Laat het lijken alsof het huis bewoond is
Hond in huisvesting - Verisure

Om te voorkomen dat indringers je huis als doelwit kiezen, moet het tijdens langere afwezigheid lijken alsof er iemand thuis is. Met de Smart Plug van Verisure kun je het in- en uitschakelen van lichten en andere apparaten programmeren. Licht bij een lange afwezigheid bijvoorbeeld wel de buren in die een oogje in het zeil houden en je post ophalen.