Hulp en advies

Veiligheidstips

 • Beveiliging voor jouw bedrijf
  Controleer op zwakke punten van je bedrijf
  Verisure - Zwakke punten

  Controleer je bedrijf of huis eens op eventuele zwakke punten zoals: sloten, deur- en raamvergrendelingen, kozijnen en deurposten. Sloten kunnen een zwak punt worden in de beveiliging. Bij overmatig gebruik slijten ze en indringers weten dat. Het is essentieel om ze periodiek te controleren en te vernieuwen, zodat ze in optimale staat zijn.

 • Beveiliging voor jouw huis
  Laat iemand op je huis passen op het moment van een uitvaart
  Verisure - Uitvaart

  Inbrekers houden soms rouwadvertenties in de gaten om te controleren of je wel of niet thuis bent. Zorg ervoor dat er iemand op jouw huis kan passen als je naar een begrafenis/crematie gaat.

 • Persoonlijke beveilinging
  Wat als je een indringer betrapt?
  Verisure - Indringer

  Als je een indringer betrapt, ga dan niet in zijn weg staan. Kijk goed naar de uiterlijke kenmerken en schrijf dit op. Dit is ook gelijk handig voor de politie.

 • Persoonlijke beveilinging
  Wantrouw met gezond verstand
  Verisure - Persoonlijke informatie

  Pas op met telefonische enquêtes (met vragen over vakanties) en geef nooit zomaar je persoonlijke gegevens aan iemand die je niet kent. Pas ook op voor mensen die je toilet willen gebruiken.

 • Persoonlijke beveilinging
  Ken de mensen in jouw wijk of buurt
  Verisure - Buurtapp

  Word lid van een WhatsApp-buurtpreventiegroep en houd contact met de buren en mensen in de wijk. Meld bijzonder gedrag in de buurt of straat in de app.

 • Persoonlijke beveilinging
  Voorkom dat dieven je in de gaten houden en je gewoontes ontdekken
  Dieven - Verisure

  Let op of je vaak dezelfde onbekende auto’s of mensen in je straat of wijk ziet. Varieer met je aankomst- en vertrektijden van huis.

 • Beveiliging voor jouw bedrijf
  Het beveiligingssysteem mag alleen door bevoegde personen worden gebruikt
  bevoegde personen - Verisure

  Alleen vertrouwde personen mogen toegang hebben tot het alarmsysteem. Er moet verantwoordelijk met het systeem omgegaan worden, het gaat tenslotte over de beveiliging van jouw bedrijf. Kies de personen aan wie je deze taak toevertrouwt met zorg.

 • Beveiliging voor jouw bedrijf
  Controleer en vernieuw de deur- en raamvergrendelingen regelmatig
  Controleer en vernieuw de deur- en raamvergrendelingen regelmatig

  Sloten kunnen een zwak punt worden in de beveiliging van je huis of bedrijf. Bij overmatig gebruik slijten ze en indringers weten dat. Het is essentieel om ze periodiek te controleren en te vernieuwen, zodat ze in optimale staat zijn.

 • Persoonlijke beveilinging
  Blijf wakker en alert wanneer je met het openbaar vervoer reist
  Openbaar vervoer - Verisure

  Om ervoor te zorgen dat niemand je spullen kan stelen in het openbaar vervoer, is het belangrijk om wakker en alert te blijven. Daarnaast is het handig om te weten waar de nooduitgangen te zijn in geval van nood.

 • Beveiliging voor jouw huis
  Bespreek je vakantieplannen niet openbaar op social media
  vakantieplannen

  Tegenwoordig delen we alles online en op social media. Verisure raadt echter af om vakantieplannen of lange afwezigheid te delen op die media. Dit kan een stimulans voor potentiële indringers zijn.

 • Persoonlijke beveilinging
  Bescherm stekkers, kabels of verwarmingsapparaten zoals het hoort
  Stekkers Verisure

  Gebruik gecertificeerde stopcontacten. Bevestig draden niet met plakband of andere kleefstof die de stroom niet isoleert. Daarnaast moeten elektrische radiatoren buiten het bereik van kinderen worden gehouden.

 • Persoonlijke beveilinging
  Leer je kinderen om te gaan met vreemden
  Kinderen - Verisure

  Leer je kinderen hoe ze in geval van nood om hulp kunnen vragen, dat ze niet de deur mogen openen voor vreemden en dat ze geen privé-informatie geven als ze aan de telefoon zijn met iemand die ze niet kennen.

 • Beveiliging voor jouw huis
  Beheer je alarmsysteem vanaf het bedieningspaneel
  Bedieningspaneel

  Het bedieningspaneel is het centrale element van het Verisure alarm. Via dit systeem kun je contact opnemen met de meldkamer, noodhulp aanvragen en de beveiliging van je huis of bedrijf regelen.

 • Beveiliging voor jouw huis
  Bewaar geen objecten of documenten van hoge waarde thuis
  veilige sieraden

  Probeer geen grote hoeveelheden geld, waardevolle voorwerpen of documenten in huis te bewaren. Als dit niet anders kan, gebruik dan een kluis en haal de producten uit het zicht. Ook is het handig om serienummers van apparaten op te schrijven of er foto’s van te maken. Zo kan de politie makkelijk achterhalen of het om jouw (gestolen) voorwerp gaat.

 • Beveiliging voor jouw huis
  Sluit altijd met een sleutel en verstop deze niet in de buurt van het huis
  Sleutels - Verisure

  Het is belangrijk dat je deuren op slot draait, ook als je maar even weg bent of in een andere ruimte in huis bent. Verstop ook nooit als redmiddel een extra sleutel in de buurt van je huis. Hier kijken indringers als eerst en zo maak je het erg gemakkelijk voor ze.

 • Beveiliging voor jouw huis
  Houd deuren en ramen volledig gesloten
   Veilige vensters

  Sluit alle deuren en ramen van je huis goed af wanneer je niet thuis bent. Vergeet de kleine raampjes in wc’s en garages niet. Het moet zo moeilijk mogelijk zijn voor indringers om je huis te betreden. Je kunt eventueel ramen met een knip, die op slot kan, op een kier zetten.

 • Persoonlijke beveilinging
  Houd elektrische apparaten uit de buurt van vochtige of natte plaatsen
  Elektrische apparaten - Verisure

  Sluit geen kachels of elektrische apparaten aan in de badkamer die gemakkelijk nat kunnen worden, zoals in de buurt van het bad of de douche. Sluit ook nooit een elektrisch apparaat aan dat nat is geworden.

 • Beveiliging voor jouw bedrijf
  Zorg voor goed verlichte binnen- en buitenruimtes van je huis en bedrijf
  Verlicht de binnen- en buitenruimtes van je huis en bedrijf

  Voldoende verlichting is een gemakkelijk hulpmiddel om indringers af te schrikken, zowel binnen als buiten. Zorg ervoor dat ramen, deuren en buitenterreinen 's nachts niet donker zijn.

 • Beveiliging voor jouw bedrijf
  Bewaar zo min mogelijk geld in kassa's
  Kassa's - Verisure

  Kassa's zijn het belangrijkste doelwit van indringers. Haal de kassalade(s) leeg en zet deze op de toonbank om aan te tonen dat er geen geld in zit.
  Probeer daarnaast te vermijden om onnodig veel geld in huis te hebben of schaf een kluis aan. Het is de beste manier om een overval te vermijden.

 • Beveiliging voor jouw bedrijf
  Blijf altijd alert tijdens het openen of sluiten van het bedrijf
  Alert

  Het openen en sluiten van jouw bedrijf zijn het meest gevoelig voor inbraken. Over het algemeen is het dé aangewezen tijd voor indringers. Zorg ervoor dat ze niet zien waar je geld vandaan komt of naartoe gaat (kluis) en verzeker je er bij het openen en sluiten van dat er niets vreemds gebeurt in de omgeving.

 • Beveiliging voor jouw huis
  Laat het lijken alsof het huis bewoond is
  Hond in huisvesting - Verisure

  Om te voorkomen dat indringers je huis als doelwit kiezen, moet het tijdens langere afwezigheid lijken alsof er iemand thuis is. Met de Smart Plug van Verisure kun je het in- en uitschakelen van lichten en andere apparaten programmeren. Licht bij een lange afwezigheid bijvoorbeeld wel de buren in die een oogje in het zeil houden en je post ophalen.