Verisure
Hulp en advies

Veiligheidstips

Persoonlijke beveilinging Voorkom dat dieven in de gaten houden en je gewoontes ontdekken
Dieven - Verisure

Let op of je onbekende auto's of mensen ziet in de wijk of buurt. Varieer met aankomsttijden thuis.

Beveiliging voor jouw bedrijf Het beveiligingssysteem mag alleen door bevoegde personen worden gebruikt
bevoegde personen - Verisure

Alleen vertrouwde personen mogen toegang hebben tot het geïnstalleerde alarmsysteem. We hebben het over één van de meest delicate en zeer verantwoordelijke secties van een bedrijf. Kies de personen aan wie u deze taak toevertrouwt met zorg.

Beveiliging voor jouw bedrijf Controleer en vernieuw de deur- en raamvergrendelingen regelmatig
Controleer en vernieuw de deur- en raamvergrendelingen regelmatig

Sloten kunnen een zwak punt worden in de beveiliging van je huis of bedrijf. Bij overmatig gebruik slijten ze en indringers weten dat. Het is essentieel om ze periodiek te herzien en te vernieuwen, zodat hun status optimaal is.

Persoonlijke beveilinging Blijf wakker en alert wanneer je met het openbaar vervoer reist
Openbaar vervoer - Verisure

Zorg ervoor dat niemand je spullen steelt als je met het openbaar vervoer reist. Blijf te allen tijde alert en wakker. Het helpt ook om te weten waar de nooduitgangen zijn in geval van nood.

Beveiliging voor jouw huis Bespreek je vakantieplannen niet openbaar op social media
vakantieplannen

Tegenwoordig is het heel normaal om onze plannen openbaar te maken op sociale netwerken. Het op deze media bespreken van een langdurige afwezigheid kan een stimulans voor de indringers zijn. Verisure raadt je af om dit te doen.

Persoonlijke beveilinging Bescherm stekkers, kabels of verwarmingsapparaten zoals het hoort
Stekkers Verisure

Gebruik gecertificeerde stopcontacten. Laat draden niet gestript of bevestigd met plakband of andere kleefstof die de stroom niet isoleert. Elektrische radiatoren moeten buiten het bereik van kinderen worden gehouden.

Persoonlijke beveilinging Leer je kinderen om te gaan met vreemden
Kinderen - Verisure

Enkele eenvoudige en makkelijke tips: leer je kinderen hoe ze in geval van nood om hulp kunnen vragen, niet de deur te openen voor vreemden of geen privé-informatie te geven als ze aan de telefoon praten met iemand die ze niet kennen.

Beveiliging voor jouw huis Bedien je bescherming vanaf het bedieningspaneel
Bedieningspaneel

Het bedieningspaneel is het centrale element van het Verisure alarm. Via dit systeem kun je contact opnemen met de meldkamer, SOS-hulp aanvragen en de beveiliging van je huis of bedrijf regelen.

Beveiliging voor jouw huis Laat geen objecten of documenten van hoge waarde thuis achter
veilige sieraden

Bewaar geen grote hoeveelheden geld, waardevolle voorwerpen of documenten in huis. Als dit niet ander kan, gebruik dan een kluis.

Beveiliging voor jouw huis Sluit altijd met een sleutel en verstop deze niet in de buurt van het huis
Sleutels - Verisure

Het is belangrijk dat u deuren vergrendelt en het is ten zeerste aan te raden dat ze ten minste twee sluitingspunten hebben. Verstop nooit als redmiddel een extra sleutel in de buurt van het huis. Dat is waar de indringers het eerste zullen kijken en u zou het ze veel gemakkelijker kunnen maken.

Beveiliging voor jouw huis Houd deuren en ramen volledig gesloten
 Veilige vensters

Zorg ervoor dat alle deuren en ramen van je huis goed gesloten zijn wanneer je niet thuis bent. Het moet zo moeilijk mogelijk zijn voor indringers om je huis te betreden.

Persoonlijke beveilinging Houd elektrische apparaten uit de buurt van vochtige of natte plaatsen
Elektrische apparaten - Verisure

Sluit geen kachels of elektrische apparaten aan binnen handbereik in de badkamer of op een meter van de badkuip. Sluit nooit een elektrisch apparaat aan dat nat is geworden.

Beveiliging voor jouw bedrijf Zorg voor goed verlichte binnen- en buitenruimtes van je huis en bedrijf

Een gemakkelijk hulpmiddel om indringers af te schrikken is het hebben van voldoende verlichting, zowel binnen als buiten. Zorg ervoor dat deuren en buitenterreinen 's nachts niet donker zijn.

Beveiliging voor jouw bedrijf Bewaar zo min mogelijk geld in kassa's
Kassa's - Verisure

Kassa's; ze zijn het belangrijkste doelwit van indringers. Probeer te vermijden om onnodig veel geld in huis te hebben. Het is de beste manier om een overval te vermijden.

Beveiliging voor jouw bedrijf Blijf altijd alert tijdens het openen of sluiten van het bedrijf
Alert

De momenten van tijdens het openen en sluiten van een bedrijf zijn het meest gevoelig voor inbraken. Over het algemeen is het dé aangewezen tijd voor indringers. Verzeker je er bij het openen of sluiten van het bedrijf van dat er niets vreemds gebeurt in de omgeving.

Beveiliging voor jouw huis Laat het lijken alsof het huis bewoond is
Hond in huisvesting - Verisure

Om te voorkomen dat indringers je huis als doelwit kiezen, moet het tijdens langere afwezigheid lijken alsof er iemand thuis is, bijvoorbeeld tijdens het weekend of vakanties. Met de nieuwste technologie van Verisure kun je het uitschakelen en inschakelen van lichten en andere apparaten programmeren. Het is raadzaam dat iemand die je vertrouwt regelmatig de post ophaalt.