ONS ALARM

Rookmelder - Rookdetector

Rookmelder, want inbraak is niet het enige gevaar

Het Verisure alarm voor huizen en bedrijven is niet alleen een uitstekend hulpmiddel om diefstal en inbraken te voorkomen, het alarm beschermt ook tegen ongevallen en andere noodsituaties. Daarom bieden we onze klanten de Verisure Rookdetector. Een draadloos rookmelder die in staat is om rook in de omgeving te detecteren en een waarschuwing te geven, zelfs wanneer het alarm is gedeactiveerd.

Rookmelder verplicht vanaf 2022

Vanaf 1 Juli 2022 is het verplicht om een rookmelder in huis te hebben. Wacht dus niet langer en neem contact op met Verisure om de mogelijkheden te bespreken om een rookmelder te laten installeren. Een groot voordeel van een rookmelder die direct verbonden is met de meldkamer van Verisure is dat bij een rookalarm wat afgaat door de detectie van rook ook kan worden opgevolgd. Een rookmelder die alleen afgaat terwijl er niemand thuis is kan resulteren in te laat handelen in geval van brand.

Vraag nu een offerte aan voor een rookmelder in combinatie met ons alarmsysteem


Deze waarschuwing dient in de eerste plaats om diegenen te waarschuwen die zich in het huis of bedrijf bevinden. De Rookdetector (of) rookmelder bevat een bel om akoestische waarschuwingen te verzenden en het component bevat een systeem van gekleurde lichten dat informeert over de toestand van de sensor.

Rookmelder direct verbonden met de meldkamer

Bovendien verzendt de Rookdetector direct een rookwaarschuwing naar de Keypad, die vervolgens dankzij de draadloze gsm-communicatie direct een melding verzendt naar onze meldkamer. Hiermee maakt de rookmelder van Verisure een groot verschil ten opzichte van andere aanbieders van rookmelders. Alleen een rookmelder kopen is dus niet een volledige oplossing tegen brandgevaar. 


In de Verisure meldkamer verifiëren we elke waarschuwing van ons alarmsystemen. Dit geldt voor rook-, overstroming-, inbraak- of SOS-waarschuwingen. Vervolgens wordt direct het juiste beveiligingsprotocol voor de situatie geactiveerd. Als er wordt bevestigd dat er brand in je huis of bedrijf is, word je hiervan op de hoogte gesteld en zullen we onmiddellijk de brandweer waarschuwen.


De Verisure Rookdetector is het beste systeem om branden in keukens, garages, magazijnen of andere ruimtes te voorkomen. De rook van beginnende branden wordt al snel gedetecteerd, waarna er een waarschuwing volgt, zelfs als de rest van het alarmsysteem is uitgeschakeld.
Twijfel je welke componenten je nodig hebt voor de beste bescherming? Vraag dan direct een gratis beveiligingsplan aan en wij zullen je informeren over alle beveiligingsmaatregelen die worden aangeboden door Verisure.