Verisure nieuws
Waarom een kwalitatief alarmsysteem met meldkamer beter is dan losse camera's 
Author
Jurgen
kwalitatief alarmsysteem verisure


Waarom een kwalitatief alarmsysteem met meldkamer beter is dan losse camera's 

Het belang van een kwalitatief alarmsysteem 
Overweeg jij een alarmsysteem? Of toch een enkele camera in huis? Weeg je de kosten op tegen de baten? Je wilt je immers veilig voelen in je eigen huis en ook jouw huis met een gerust hart achter laten wanneer je van huis bent. Wij nemen je in dit artikel mee welke overwegingen je kan maken en wat het verschil is tussen een alarmsysteem en losse producten. 

De functie van een meldkamer 
Een van de belangrijkste redenen om een alarmsysteem aan te schaffen is de toegevoegde waarde van een meldkamer, hier werken professionals 24 uur per dag en 7 dagen per week. Wanneer zij een melding krijgen verifiëren zij of het gaat om een echt incident of een vals alarmmelding.  

De voordelen van Live View en versnelde verbinding met de Politie 
Een meldkamer biedt vele voordelen, jij hoeft namelijk niet zelf altijd alert te zijn op de meldingen. Een meldkamer is er niet alleen om te reageren op meldingen die binnen komen, je kan er vaak ook voor kiezen dat de meldkamer een oogje in het zeil houdt wanneer jij een lang stuk gaat wandelen of je niet veilig voelt op een bepaald moment. Wanneer je een alarmsysteem van Verisure hebt wordt een geverifieerde melding gelijk doorgezet naar de meldkamer van de Politie, dit scheelt tijd en hiermee kunnen inbrekers nog worden gepakt tijdens de inbraak. Verisure biedt een draadloos alarmsysteem met meldkamer. 

De hackgevoeligheid van een alarmsysteem 
De laatste tijd wordt er steeds meer bekend over het hacken van camera's en alarmsystemen en wordt er ook meer gepubliceerd over wat je hiertegen kan doen. Veel mensen denken dat het makkelijker is om een draadloze camera te hacken, maar het tegendeel is waar. Veel camera's zijn tegenwoordig van sterke anti-hacksoftware voorzien, maar er zijn toch een aantal eenvoudige dingen die je zelf kunt doen. 

Wat je zelf kunt doen 
Om het hackers niet te makkelijk te maken kun je het wachtwoord van je wifi zo ingewikkeld mogelijk maken, veel hackers beginnen namelijk bij de toegang tot jouw beveiligingssysteem. Er zijn ook nu nog te veel wachtwoorden die lijken op de naam van de router of een standaard wachtwoord hebben. Daarnaast is het erg belangrijk om altijd de nieuwste versie van de app te downloaden van het systeem dat jij gebruikt, in nieuwe updates worden vaak bugs gefixt.  

Controle op afstand via de app  
Naast een meldkamer beschikt het gemiddelde alarmsysteem ook over een app waar je op afstand in de gaten kan houden wat er in jouw huis gebeurt. Naast het bekijken van de plekken waar jouw camera's op gericht staan zijn er talloze functies te noemen die een alarmsysteem app tegenwoordig heeft. 

De voordelen van een alarmsysteem app 
Een app van een beveiligingssysteem kan op afstand jouw alarm activeren en deactiveren, dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld iemand tijdelijk in jouw huis moet laten of wanneer kinderen thuiskomen. Daarnaast biedt een toegangscontrole de mogelijkheid om jou te laten zien wie er wanneer binnenkomt via de app. Ook zijn de slimme mogelijkheden oneindig, zo is het bijvoorbeeld mogelijk om jouw smart verlichting aan een app te linken. Bekijk hier een blog geschreven over de gebruikerservaring van Nelleke, zij is erg gelukkig met de app. 

Wil jij weten of jouw huis geschikt is voor een alarmsysteem?
  Klik dan hier

 

Verisure nieuws