Inbraak
Verisure nieuws
Zomertijd
zomertijd verisure

Bekijk de mogelijkheden van Verisure voor jou

De zomertijd is weer ingegaan en dat betekent dat er weer dagen met meer zonuren op ons staan te wachten. Mensen gaan weer vaker en langer op pad nu ook de coronamaatregelen zijn opgeheven en als het weer het toelaat, kunnen we ons klaarmaken voor een heerlijke zomer. In deze blog nemen we je mee in waarom het belangrijk is om aan beveiliging te denken tijdens deze periode. 

Zomertijd 
Er wordt vaak gedacht dat alleen de winterperiode een aantrekkelijke periode is voor inbrekers vanwege de donkere dagen, maar het omgekeerde geldt dus óók voor inbrekers: ook in de zomer zijn inbrekers actief en op sommige plekken en momenten juist actiever. Ook al daalt het aantal inbraken nog jaarlijks, vooral tijdens de schoolvakanties zijn inbrekers weer actief.  

Waar slaan ze hun slag 
Bepaalde plekken in Nederland zijn meer in trek bij inbrekers en dan vooral de kleinere gemeenten, de Randstad ziet niet per sé een grote stijging. In vrijwel alle kustplaatsen is een grote stijging te zien in het aantal inbraken (AD), dit kan te maken hebben met het feit dat veel mensen richting het strand trekken en hun huizen onbeheerd achterlaten. 

Versoepelingen Corona 
Naast het feit dat de zomer aanbreekt, zijn de coronamaatregelen ook verleden tijd en zal dat ook te merken zijn aan de inbraakcijfers. Het is ondertussen bekend van de vorige lockdowns dat wanneer de maatregelen opgeheven worden, het aantal inbraken weer toeneemt. Uit onderzoek van Interpolis in juni 2021 wordt er een stijging van 36% geconstateerd sinds de eerste versoepelingen en zij verwachten zelfs een versterking door het mooie weer. 

Veiligheid tijdens de zomerperiode 
Er zijn een aantal dingen die je zelf zou kunnen doen om het inbrekers niet te makkelijk te maken, belangrijk is dat jij altijd de indruk wekt dat je thuis bent. Ook wanneer op je vakantie bent zou je bijvoorbeeld je buren kunnen vragen om de post van de mat te halen of om hun auto op jouw oprit te zetten. Verder kun je jouw huis laten beveiligen met een alarmsysteem, veel inbrekers zien dit en het heeft ook een afschrikkende werking. Bekijk hier  wat Verisure jou te bieden heeft. 

Inbraak
Verisure nieuws