Stijging inbraken zomermaanden
Inbraken zomer

Bekijk de mogelijkheden van Verisure voor jou

De zomer is begonnen en de verwachting is dat het erg warm gaat worden in Nederland. De coronamaatregelen zijn al een tijd opgeheven, maar wat betekent dat nu voor het aantal inbraken in Nederland? In deze blog nemen we je mee wat de cijfers ons vertellen en hoe je je het beste kan voorbereiden tegen inbrekers deze zomer. 
 
Zomervakantie heeft invloed 
Er wordt vaak gedacht dat inbrekers grotendeels actief zijn tijdens de herfst-/winterperiode wanneer het vroeg donker wordt, maar er is juist ook een piek te zien in de zomermaanden en dan vooral tijdens de zomervakantie. In deze periode gaan mensen op vakantie, laten ze vaak de ramen of deuren open en zijn ze dagen op het strand te vinden. Inbrekers weten dit en spelen hierop in (Algemeen Dagblad). Verisure ziet dan ook een stijging van het aantal aanvragen van beveiligingssystemen sinds de zomerperiode is aangebroken. 
 
Einde lockdown 
Nu we een aantal maanden uit lockdown zijn kunnen we ook de balans opmaken wat dat met de inbraakcijfers heeft gedaan. Verisure ziet bij klanten in de periode februari tot en met mei 2022 ten opzichte van dezelfde periode in 2021 een stijging van het aantal inbraakpogingen. Verder blijkt ook uit onderzoek van ANP/LocalFocus een stijging van het aantal inbraken ten opzichte van tijdens de lockdown. Het lijkt hier te gaan om het feit dat steeds meer mensen buitenshuis werken en in het weekend weer op pad gaan. In een eerdere blog gaven we al aan dat een stijging in inbraak(pogingen) te verwachten was. 
 
Waar slaan ze hun slag 
In een groot gedeelte in Nederland stijgt het aantal inbraken, in meer dan honderd Nederlandse gemeenten maar liefst. In juist de kleinere gemeenten slaan ze dan vaak hun slag, want opmerkelijk genoeg is er in de drie grootste steden nauwelijks sprake van een stijging. 

Denk aan jouw veiligheid 
Er zijn een aantal dingen die je zelf zou kunnen doen om het inbrekers niet te makkelijk te maken, belangrijk is dat jij altijd de indruk wekt dat je thuis bent. Ook wanneer op je vakantie bent zou je bijvoorbeeld je buren kunnen vragen om de post van de mat te halen of om hun auto op jouw oprit te zetten. Verder kun je jouw huis laten beveiligen met een alarmsysteem, veel inbrekers zien dit en het heeft ook een afschrikkende werking. Bekijk hier wat Verisure jou te bieden heeft.