Verisure klanten
Verisure nieuws
Dag van de privacy
dag van de privacy

Bekijk de mogelijkheden van Verisure voor jou


Vandaag is de dag van de privacy, daarom nemen we je In dit artikel mee hoe Verisure de privacy van haar klanten waarborgt. 

Alleen toegang bij een alarmmelding

Als een alarm geactiveerd wordt, zal een operator in onze meldkamer, toegang hebben tot live beelden, audio en/of foto’s van uw camera’s. Wij hebben enkel toegang tot de livebeelden en audio voor 20 seconden tijdens het alarm en 20 seconden voordat het alarm geactiveerd is. Het enige wat wij hiermee doen is het verifiëren van het alarm.

Als het een vals alarm betreft, worden de beelden en audiofragmenten automatisch opgeslagen op onze beveiligde servers. Hier zijn deze alleen toegankelijk door onze geautoriseerde operators. Onder strikte protocollen en op gronden die beperkt zijn tot het oplossen van problemen met betrekking tot de alarmgebeurtenis die de beelden en audio heeft gegenereerd.  Alle camera-opnames, video en audio, opgenomen in de Cloud worden na maximaal 30 dagen definitief verwijderd. 

Als het een geverifieerd alarm melding betreft en er is politie-interventie vereist, dan worden deze beelden en audio direct doorgezet naar de politie-eenheid. Dit om ervoor te zorgen dat de politie alle informatie die het nodig heeft voor een snellere en effectievere interventie bij handen heeft.  

Politie en vervolgingsautoriteiten kunnen ons vragen om beeldmateriaal en audio te bewaren en openbaar te maken in verband met een strafrechtelijke vervolging. Dit doen wij alleen in overeenstemming met de voorschriften en beleidsregels over, van, voor gegevens privacy. Het verzoek tot bewaren van deze gegevens, moet redelijk zijn in de context van hun wetshandhavingsdoel en de noodzaak hiervan moet duidelijk uitgelegd worden.  

Gebruik gegevens

Met de Arlo beveiligingscamera bieden wij kunstmatige intelligentie (AI) tot uw beschikking. Hiermee krijgt u intelligente meldingen via uw telefoon. Bijvoorbeeld detectie van persoon, dier of voertuig. Onze professionele operators in de meldkamer gebruiken deze informatie uit de AI-analyse ook om de risico’s bij het omgaan met een alarmmelding van jouw woning beter in te schatten. 

Arlo-camera beelden worden doormiddel van een AES-encryptie in de Cloud opgeslagen. Deze encryptie wordt ook gebruikt door financiële instellingen om hun data te beschermen. Naast de AES-encryptie om de data op te slaan, gebruikt Arlo een 256-bit encryptie om deze beelden te verzenden vanaf uw camera naar de Cloud. 

Wil je meer weten over onze beveiligingscamera’s die bij ons alarmsysteem zitten? Deze kunt u hier vinden

Verisure klanten
Verisure nieuws