Inbraak
Verisure nieuws
​​​​​​​Veiligheid tijdens de lockdown
lockdown veiligheid

Bekijk hier de mogelijkheden


Afgelopen zondag is er een nieuwe lockdown afgekondigd, een sombere boodschap voor veel mensen. Voor veel groepen in de Nederlandse samenleving zijn dit onzekere tijden: denk aan ondernemers die hun bedrijf zien omvallen of eenzame jongeren en ouderen. Nu een nieuwe lockdown een feit is, moeten we kijken naar de mogelijke gevolgen voor de samenleving. In dit artikel nemen we je mee in wat we geleerd hebben van de vorige lockdowns. 
 
Daling misdaad, explosieve stijging online criminaliteit 
Wat vorige lockdown duidelijk werd, was dat de inbrekers in stuk minder op pad waren dan de jaren daarvoor. Oorzaak is dat iedereen veel vaker thuis is dan voorheen, waardoor het simpelweg moeilijk wordt om in te breken. Daarentegen was er wel een explosieve stijging te zien in cybercrime, meer dan een verdubbeling! Het is lastig om te zeggen of dit direct met elkaar te maken heeft, maar toch is het goed om je goed voor te bereiden voor eventuele cybercrime. Lees hier onze blog waarin we beschrijven hoe je je het beste kan verdedigen tegen hackers. 
 
Stijging huisbranden 
Wat we ook hebben geleerd is dat het aantal huisbranden is gestegen, hierover hebben we ook in een vorige blog geschreven. Vanaf 1 juli 2022 worden rookmelders verplicht, kijk daarom eens naar een kwalitatieve melder die verbonden is aan een meldkamer. Vaak wordt gedacht dat branden vaker ontstaan wanneer mensen van huis zijn, maar juist wanneer mensen thuis zijn neemt het risico toe. Denk hierbij aan een vlam in de pan, sigaretten die nog branden en kaarsen die branden op ongeschikte plekken. Daarnaast gebruiken we vanwege het thuiswerken steeds meer elektronische apparaten thuis die gemakkelijk oververhit raken en dus in de brand vliegen. 
 
Stijging huiselijk geweld 
Wat de lockdown ook veroorzaakt is een dramatische stijging in aantal meldingen huiselijk geweld, als geweld tegen meisjes, vrouwen en LHBTQI+ personen. De coronapandemie hakt er voor veel huishoudens flink in: stress, sociaal isolement en toenemend alcohol- en drugsgebruik zorgt voor een toename in geweld. Juist wanneer je thuis bent of over straat loopt tijdens een lockdown en er weinig sociale controle is, is het extreem belangrijk dat je je ook veilig kunt voelen. Verisure geeft via de Guardian jou de mogelijkheid je op die momenten te beschermen, het is namelijk een knopje die je bijvoorbeeld aan je sleutelbos kan hangen en die je kan activeren wanneer je in een gevaarlijke situatie komt waardoor de hulpdiensten worden geactiveerd. 

Verisure Guardian en rookmelder

Ook tijdens de lockdown wil je een gevoel van veiligheid. Een rookmelder is vanaf 1 juli 2022 verplicht, vraag hier jouw offerte aan voor een Verisure alarmsysteem waarbij de rookmelder en de Guardian zijn aangesloten aan de meldkamer. 

Vraag een offerte aan

Inbraak
Verisure nieuws