Inbraak
Wanneer vinden de meeste inbraken plaats?
Author
Jurgen
Verisure inbraakmomenten

 

Wanneer vinden de meeste inbraken plaats? 
Veel mensen denken dat inbrekers vooral ‘s nachts actief zijn, maar dat is niet waar en daar hebben zij een goede reden voor. In deze blog leggen wij uit wanneer inbrekers het meest actief zijn en waarom zij dat juist op dat moment doen. 


Werk- en schooldagen 
Inbrekers zijn op elk moment van de dag actief en daarom moet je altijd alert zijn, maar er zijn momenten wanneer zij het meest actief zijn. Ruim de helft van alle inbrekers is overdag actief gedurende de werkweek, dus tijdens de momenten wanneer de meeste mensen niet thuis zijn. Tijdens de coronapandemie werkte een groot gedeelte van Nederland thuis, maar nu steeds meer mensen weer op kantoor werken slaan inbrekers hun slag. Wees er dus van bewust dat juist overdag de inbrekers actief zijn. 

Seizoen 
Naast de specifieke dagdelen wanneer inbrekers actiever worden, zijn er ook verbanden met het veranderen van het seizoen en een toename aan inbraken. Waar inbrekers actiever worden tijdens massale afwezigheid door werk en school, worden zij ook actiever in de wintermaanden wanneer het ‘s ochtends eerder donker wordt en ‘s avonds langer donker blijft. Inbrekers weten dat de gordijnen eerder dichtgaan waardoor er minder sociale controle is, zij zullen daarom hun kansen ruiken. 
 

 

 

 

 

 

 

Inbraak