Inbraak
Week van de veiligheid
Author
Jurgen
Week van de veiligheid verisure


Vorige week, 11 t/m 17 oktober, was het de week van de veiligheid: een week ter bewustwording van onze veiligheid uit een initiatief van ondernemers. Een mooie gelegenheid om nog eens stil te staan bij deze belangrijke week. Tijdens de week wordt aandacht besteed hoe ondernemers en werknemers zich weerbaarder kunnen maken tegen criminaliteit, er wordt door heel het land activiteiten georganiseerd om meer bewustzijn te creëren.  
 
Hoe veilig voelen Nederlanders zich?
Verschillende onderzoeken wijzen andere conclusies uit over het veiligheidsgevoel van Nederlanders, het heeft met meerdere factoren te maken. We horen steeds vaker om ons heen dat mensen zich onveiliger voelen en dit zou te maken kunnen hebben met de stijgende criminaliteit: niets is minder waar, de criminaliteit daalt juist. Ons veiligheidsgevoel en de daadwerkelijke criminaliteit lopen dus niet gelijk, het gevoel van stijging kan invloed hebben. 
 
Stappen om je veiliger te voelen 
Als ondernemer en werknemer zijn er toch een aantal dingen die je zou kunnen doen om veiliger te zijn, de overheid heeft een advies gemaakt. Zorg dat je jouw zaak nooit alleen afsluit en zorg dat je overzicht hebt tijdens het tellen van de kassa. Zorg voor een alarmsysteem  en richt de camera op de kassa en zorg voor een geheime overvalknop. En wees alert voor verdachte situaties, bel 112 wanneer je twijfelt. 
 
Toch slachtoffer geworden? 
Wij hopen natuurlijk dat dit niemand overkomt, maar als dit onverhoopt toch gebeurt dan zijn er een aantal stappen die je kan doorlopen. Let goed op waar de overvallers heen vluchten, bel 112, doe alles op slot, blijf overal van af in verband met sporen en doe aangifte. Het kan ook helpen om met slachtofferhulp in contact te komen en over de gebeurtenis te praten via Slachtofferhulp.nl.  

Inbraak